Jag fascineras inte det minsta över att människan kan åka upp i rymden. Det är ju bara simpel teknik som inte alls strider mot naturlagarna. Vi har inte åstadkommit annat än att förstå hur det på bästa möjliga sätt går att utnyttja dem. Det finns inga syntetiska saker, inget är framställt enbart av människan. Det är recept där naturen är den enda ingrediensen. Alla kan bygga rymdskepp, bara man går den rätta KY-utbildningen. Det är inget konstigt med det, inte ett dugg ofattbart. Man frågar hur raketer funkar och så får man höra ett svar som inte alls är särskilt komplicerat. Själva tekniken bakom tekniken är ju aldrig svår. Vi har inte övervunnit något, vi har inte uppfunnit något, vi har bara observerat naturen, vi har suttit på huk, fisit, kliat oss i huvudet och listat ut hur man kan flyga utan att vara född med vingar.

Annonser

2 thoughts on “

  1. Emilia Felix skriver:

    men naturn är tuff! det är den som är fascinerande. att gammalt stjärnskrot blitt till exempelvis människor som skapar saker. STJÄRNSKROT! TILL MÄNNISKOR SOM BYGGER RYMDSKEPP FÖR ATT ÅKA UT TILL SINA ORIGINS! Det ÄR tufft! Det ÄR fascinerande!
    Vad den kan, naturn.

  2. Maria Enerud skriver:

    ja, naturen är great! det är det jag försöker få fram, att det är ju naturen och inte människan – som du säger, vi är ju en produkt av naturen, inte av oss själva, som vi gärna vill tro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: