Höga, jättehöga, berg

Det görs inte såna här blixtar i Sverige. Varken lika stora, lila eller frekventa. Och det görs inte likadana galna gubbar som skjutsar en uppför berg. Dels för att det helt enkelt inte görs såna gubbar, och dels för att det inte görs lika höga berg som de eventuella galna gubbarna skulle kunna skjutsa en uppför.

Idag har vi varit i Stepantsminda, som är ett litet Twin Peaks mitt i bergen i nordöstra Georgien. Med sina dryga tusen invånare utgör det ett någorlunda välbesökt turistmål med framförallt ett av Kaukasus högsta berg, Kazbegi, och treenighetskyrkan Tsminda Sameba som mål. Man kan välja att promenera upp för att nå kyrkan, men vi som frivilligt vill utsätta oss lokalbefolkningens galna chaufförer väljer istället att bli skjutsade upp. Det var en skakig liten biltur på typ tio minuter en kvart; en resa som definitivt rörde om i magsäcken. Jag kan verkligen rekommendera det sättet att få igång matsmältningen från den nygräddade lokala hatjapurin som man enligt mig MÅSTE äta innan.

Nu sitter vi inlåsta på hotellrummet eftersom Tbilisi genomgår tidernas största åskväder med blixtar varenda sekund. Det blinkar som ett dansgolv.

Annonser

3 thoughts on “Höga, jättehöga, berg

  1. emilia skriver:

    det låter så himla trevligt det där, men ta och kom hem nu. jag har inte träffat dig på huuuur länge som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: