Boys, boys, boys

Baku. Tredje natten närmar sig. Lägenheten är av det ~enormaste slag~ man kan tänka sig; utan att överdriva har vi mätt 4,5 meter i takhöjd. Ett arbetsrum, ett vardagsrum, ett kök, två badrum och två sovrum. Det råkade just bli såhär. Innan det hade vi tänkt dela på ett rum med kokvrå för samma pris. Så här bor vi alltså i en palatsliknande våning med all världens möjligheter till integritet och ensamtid. Ändå väljer jag och Frida att dela säng i det minsta sovrummet längst in i lägenheten. Precis utanför fönstret växer ett sopberg och ett rivningsprojekt är i full gång runt tre på natten.

Idag har vi promenerat runt på stan och tjuvkikat på arenan som byggts för att sätta upp Eurovision Song Contest. Överallt snubblar det omkring unga, stressade affärsmän i pressade byxor och skjortor. Män, män, män – överallt är det män. Män i gäng, ensamma män, gulliga män, polismän, långsamma män, jobbiga män, gamla män, unga män, barn-män, korta, tjocka, runda, randiga och rutiga män. De går ofta hand i hand, eller arm i arm, och skrattar och babblar högt och tar upp hela gatorna. På kafféerna är det samma historia. Det är nästan skrattretande vad mycket män det finns här i världen. Här är det plötsligt inte längre relevant att försöka använda sig av ett könsneutralt uttryck, jag måste betona att det är affärsmän och inte affärspersoner som springer runt. För det är knappt några kvinnor alls ute på stan, och är de väl ute går de ofta två och två eller fler. Hur som helst verkar folk tycka vi ser utländska ut – de viskar förbryllat om Frida kan tänkas vara en fransk mannekäng? – men verkar inte göra en så värst stor grej av att vi är fjantiga, fläskluktande turister.

En gubbe frågade med genuint intresse om jag var punkare. Jag sa att det stämde. Han nickade och nöjde sig med det svaret.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: