Salam, Flanders!

Baku. Kollade på lite azerbajdzjansk TV igår. Zappade förbi Simpsons, nyheter, Eurovisionpepp och såpoperor. Är det ändå inte lustigt att det visas exakt samma grejer nästan var man än befinner sig? En dubbad Marge Simpson med kraxig azerbajdzjani-röst, och en tjock och dum Homer som ropar salam! till Flanders. På såpoperan visas en kärlekskrank kvinna som besöker sin älskares kontor. De säger inget men utbyter långa blickar till ljudet av ett sorgligt piano, scenen avbryts av en reklampaus – här är mensblodet också blått i Alwaysreklamerna.

Igår när vi tog en promenad och köpte ett paket inhemska ”Azeri”-cigaretter, kom det fram en kille och harklade sig lite förbryllat.
”Azeri-cigaretter…? Var kommer ni ifrån, egentligen?”
”Sverige” svarade vi och ryckte på axlarna.
”Jaså, okej…” sa han och såg ännu mer perplex ut.

Jag funderade en lång stund. Kan Azeri-ciggen konnotera liknande associationer som Blend-cigaretter i Sverige? Här är det enligt vissa källor bara ”dåliga flickor” som röker, så kanske är de snarare Elixyr som skulle motsvara Azeri (d.v.s. billiga grabbcigg). Hur som helst verkade det sätta den stackars unge mannens världsbild ur spel. Nog kunde han väl gå med på att han observerat en och annan västerlänning röka cigg, men varför rökte vi inte det dyraste, mest exklusiva rich-bitchmärket? Vi var lika förvirrade som han och skramlade ihop våra kopek till varsitt paket Azeri lights, 4 kronor, och gick vidare.

Annonser

One thought on “Salam, Flanders!

  1. oiblevoris skriver:

    I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i’m happy to exhibit that I have a very just right uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most surely will make sure to do not disregard this website and provides it a look a continuing basis|regularly}.|

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: