Jerusalem dag 1

Jerusalem. Äntligen framme, och redan inmålad i ett anarkistiskt hörn. Baren jag sitter på heter Uganda och lösenordet på deras WiFI är ”ACAB” (All Cops Are Bastards). Här inne hänger Fugazi-vinyler och Neil Gaiman-seriealbum. Och säkert massa annat, som jag missar, för att det är på språk jag inte förstår. Nu satte personen i baren på no-wave. Jag vet inte, är det fånigt av mig att sitta här? Lite för ”enkelt”?

Resan hit var lång men enkel, jag tog en delad taxi och tjorvade upp en nerklottrad adress jag ville bli avsläppt på. Förbi oss flög apelsinträd och elstolpar. Tillsist var vi framme i ett bostadsområde med massa judiska barn som sprang kors och tvärs. Nästan som när barnen leker i the Sims. Lite till guppande i taxin och så var vi framme i den uppdelade staden. Känner igen mig lite grann från förra gången, men vi var ju inte så mycket i just Jerusalem och då såg jag nästan bara Gamla stan. Det luktar flott och gott och kaffe över allt. Folk springer och har bråttom, det spelas olika musik från exakt varenda butik.

Nu ska jag skärpa mig och läsa lite ur Judith Butlers Krigets ramar för att inte tappa bort mig i det här anarkanästet och komma ihåg varför jag ens sitter här och varför den här baren ens existerar.

Justja – hej mamma, jag vet att du läser. Men han på anarkistbaren gör billiga tatueringar. Det kan hända att jag tatuerar mig hos honom senare i dagarna. Kanske ett hjärta där det står мама, я тебя люблю?

Annonser

One thought on “Jerusalem dag 1

  1. furion skriver:

    я тебя люблю :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: