anteckningar

00:14

näää men nu är allt bra igen.

keff på hebreiska betyder kul. gör det det på arabiska också? nån som vet? varför är keff ett negativt laddat ord på svenska? är det en slump bara?

moshe ho benzona keff.

moshe är en kul motherfucker.

00:16

har pratat i två timmar med en judisk bosnier som kom till israel för 20 år sen. jag har aldrig tänkt på att det finns judar i forna jugoslavien. jag har alltid koncentrerat allmänbildningen om forna jugoslavien till typ kristen ortodoxi, islam, olika etniska identiteter osv, men aldrig judendomen. judarna i jugoslavien är ofta sefardim och inte ashkenazi, berättade han. (sefardimjudar är typ andra klassens judar och kommer ofta från arabländer eller typ spanien medan ashkenazi kommer från östeuropa). jag frågade också hur många judar det finns i bosnien idag. han skrattade ett galet skratt och visade upp tre fingrar. ”nästan inga. alla blev dödade i diverse krig eller flydde till israel.”

sen pratade vi istället om katter och primitivism.

han var så intensiv… och nu är jag väldigt trött. han sa själv att han är väldigt intensiv. han är filosof och är RH negativ (det är en rätt ovanlig blodgrupp). yoram fortsatte jobba och jag vandrade hemåt. jerusalem är konstigt på natten. så levande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: